Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs – Bucuresti 2015

12109225_1119559001395539_2846724861120367370_n

Cu totii stim ca Bucurestiul nu doarme niciodata, cu atat mai putin Sambata aceasta. Cum ?! Nu stiti ce se intampla in Sambata aceasta ?! EI bine, va spun eu. In aceasta Sambata, in data de 24 octombrie, incepand cu ora 19:00, pana la ora 02:00 va fi editia a IV-a a evenimentului Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs. Pe Bulevardul Aviatorilor, mai exact, Aleea Alexandru nr. 38, la Institutul Cultural Roman vom avea parte de o seara speciala, dedicata creativitatii si originalitatii.

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este unul din cele mai importante evenimente anuale din Romania, ce promoveaza lucrarile creatorilor din spatiul cultural romanesc, prin organizarea de expozitii pop-up in trei orase diferite, in trei locatii de consum de cultura.

Ca blogger de mai putin de un an si student la sectia de design industrial, sa particip la acest eveniment ca blogger oficial este ceva deosebit. Datorita acestui lucru, voi putea lua interviuri designerilor prezenti la acest eveniment, pe care, mai apoi le voi scrie aici, pe blog. De asemenea voi posta imagini si video-uri din timp real pe Facebook si Instagram. Haideti acum, sa aflam ce spune echipa de la Asociatiei Atelierul de Creatie despre evenimentul pe care il organizeaza:

” Ajuns la editia a IV-a,  proiectul  Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs se desfasoara in Bucuresti, in spatiul elegant al Institutul Cultural Roman, pe 24 octombrie 2015, intre orele 19.00 – 02.00.

Dedicam o seara designerilor si creatorilor de produs din Romania, punand accentul pe obiectele originale, de autor, intr-o expozitie curatoriata de Mihaela Ion si Teodora Vladescu. Provocam astfel creatorii si publicul sa participe la un eveniment pop-up in cadrul Institutului Cultural Roman – o expozitie de produse de autor cu un plus de networking. DJ Never Over va intretine atmosfera muzicala pe tot parcursul evenimentului, mixand cele mai interesante ritmuri pop electronice.

In mediul online, bloggerii oficiali ai evenimentului vor oferi detalii despre Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia de Bucuresti, iar hashtag-ul recomandat pentru acest proiect este #blanchenuit.

Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs este finantata de Administratia Fondului Cultural National si se desfasoara in trei orase din Romania: Cluj-Napoca (pe 17 octombrie la Centrul de cultura urbana Casino), Bucuresti (pe 24 octombrie la Institutul Cultural Roman) si Timisoara (pe 31 octombrie la Ambasada). Proiectul se va incheia cu lansarea catalogului trilingv al expozitiei.

Anul acesta am propus includerea unor proiecte colaterale – expozitii pop-up, ateliere si deschiderea studiourilor artistilor – care sa aiba loc in toate orasele din Romania, astfel incat comunitatea industriei creative romanesti sa beneficieze de vizibilitate la nivel national.

In ultimii patru ani, Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs a devenit o platforma activa de networking si inspiratie, dedicata persoanelor creative din Romania. Confirmarea acestui merit a venit si prin includerea proiectului printre cele finaliste la Gala Societatii Civile, sectiunile Arta si cultura si Impact. Mai mult, voluntarii sai au fost printre finalistii Galei Nationale a Voluntarilor, sectiunea Arta si cultura.

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este organizat de echipa Asociatiei Atelierul de Creatie, organizatie non-profit ce sustine – de mai bine de cinci ani – abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura. Prin implicarea sa activa in dezvoltarea industriei creative, asociatia reuseste sa promoveze valorile contemporane ale culturii romanesti. “

Cu toate acestea fiind spuse, abia astept sa ne intalnim Sambata seara. Iar pentru cei care nu vor putea fi prezenti ( din diferite motive ) nu uitati ca puteti ” fi prezenti “, virtual pe contul meu de Instagram.

afis Bucuresti

One comment

  1. […] fost selectata blogger oficial pentru Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs ( click aici pentru a afla povestea ). De atunci si pana la facultate am zburat cu un zambet pe toata […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: